Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Магия - Как да си направим талисман.


Препоръчан отговор

Общи сведения за талисманите

Талисманът представлява някакъв предмет, имащ определена форма. Върху него може да има или не знаци и символи. Той се зарежда или освещава и служи за определени цели. Думата талисман произлиза от арабското “талисма”, което означава “вълшебно писмо”. Днес талисманите служат за привличане на определени вещи или същности. Използват се за получаване на пари, късмет, здраве, любов.

Създаване на талисман

За тези, които искат да овладеят изкуството на магията или просто да помогнат за своето здраве, да разрешат проблемите с враговете си, да намерят приятел, съществуват много начини, които помагат за достигане на целта. Това са амулетите, фетиши, символи, талисмани, магии.

Съществуват обекти, запечатани в магически знаци, които предизвикват или предполагат някаква връзка (условна или по случайно сходство) с видимите признаци на нещо невидимо. Всички тези знаци се носят или държат в близост, за да се отблъсне беда, предотврати нещастие, за защита от опасности, да донесат добро, късмет, щастливи промени, подтикнат към любов, изобщо за създаване на благоприятни условия. Много такива магически символи са представени на книжни талисмани. Вярата в мощта на тези символи произлиза още от дълбока древност. Примитивните рисунки в пещерите на първобитните хора се правели с цел постигане на успешен лов, сплашване на враговете или за осигуряване на безопасността на хората от племето. Много от представените тук символи са известни от времето на Древен Египет, където се използвали за укрепване на властта на фараона, получаване на богата реколта или постигане на победа над неприятеля. В Средните векове вярата в мистичните символи се засилила, тъй като хората били застрашени от още повече опасности от страна на врагове, природни стихии и епидемии от страшни болести.

Примери:

Мислено формулирайки конкретна цел, изберете символи, които по най-добър начин съответстват на нея. Може и просто да пресъздадете необходимата картинка на чист бял лист или на пергаментна хартия с добро качество. Ако символите ще се използват за лични цели, на обратната страна напишете пълното си име и дата на раждане; ако символът трябва да подейства върху някой друг --името и датата на раждане на този човек; ако символът се използва за съединяване на няколко души, то на обратната страна напишете имената и рожденните им дати. После, там, с няколко думи определете поставената задача.

Създавайки по този начин символа, можете да преорална любове към най-главната част - церемонията по неговото освещаване. После го поставете между дланите си и ги съберете в позиция “молещи се ръце”. Дръжте ръцете си на средата на гърдите така, че пълците да докосват тялото. Повторете напълно искренно три пъти:“О вечен и безкраен дух, със смирение те моля, с любов те викам, с вяра те умолявам. Изпълни този знак със силата и енергията на Вселената!”

След освещаване на символа, ако до него се докосне някой друг освен притежателя му, неговата сила ще отслабва. Талисманът може да се използва многократно, но само от един човек и само за една цел. Ако целта ви се промени, трябва да изгорите символа и да вземете нов, зареден за новата цел. Символът трябва да се съхранява в чистота и да бъде защитен от чужди погледи през целия период на действие.

Символите могат да се използват по различен начин. Всеки трябва да избере най-удобния и ефективен за него начин. Например, за обикновенна задача може да положите символа под свещ или тамян (с рисунката нагоре, а посланието или молбата надолу). Силно произнесете вашата молба и кажете молитва, подходяща за случая. Запалете свеща и я оставете да изгори напълно. После изгорете и символа в огнеупорен съд и разпръснете пепелта на вятъра. Цветът на свеща за този ритуал трябва да съответства на вашата цел. По-долу е дадена символиката на цветовете.

Черен - зло, магия, препятствия, отблъскване

Небесно син - спиритически и психически молби

Кафяв - успех в общите дела, професионални цели

Зелен - късмет, пари, бизнес

Оранжев - спокойствие

Пурпурен - сила, господство, управление на другите

Червен - любов, брак, секс

Бял - чистота, непорочност, защита

Жълт - отстраняване на препятствия, вещи или човек, носещи нещастие

Символите може да се държат вкъщи. Поставят се в близост до прозорец под стъклен похлупак така, че слънчевата светлина да попада върху рисунката, изпълвайки я с космическа енергия. След като целта бъде постигната, изгорете символа и разпръснете пепелта.

Повечето магове-практици смятат, че силата и потенциалните възможности на талисмана най-добре се реализират в случаите, когато човек, желаещ нещо, носи символа със себе си. Изключение, разбира се, правят тези талисмани, създадени да нанесат вреда някому. В тези случаи, те се поставят при човека, против когото са направени или върху вещите му - дреха, подметка на обувка, или се скриват някъде в дома му. В миналото, символите за черна магия се използвали много ограничено. Въпреки, че в наши дни употребата им е нарастнала, е необходима голяма предпазливост, тъй като в повечето случаи е много трудно символа да се върне обратно от територията на врага.

Тези, които са избрали за своите цели бялата магия и искат да носят талисмана си постоянно могат да го поставят в малка чантичка или торбичка, която се носи на китката или на врата. Ако случаят, с който сте се заели е особенно труден или в миналото сте претърпяли неуспех, необходимо е да носите символа така, че непосредствено да се докосва до тялото ви. За целта може да го свиете във формата на тръбичка, да го завържете с връвчица и на го носите на шията си. Тръбичката се завива така, че рисунката да бъде от външната страна, а молбата или целта - отвътре. Независимо от избрания метод за използване на талисмана, задачата ще бъде успешно решена само в този случай, когато всички ваши действия бъдат подкрепени от вяра, надежда и стремеж към успех. Именно вашият личен магнетизъм ще предаде на рисунката на талисмана енергия и мощна сила, за да направлява събитията по ваша воля.

Ако носите талисмана със себе си, трябва най-малко два пъти на ден да го докосвате с ръце и да фокусирате мислите си върху поставената цел. За да влезете в контакт с мистичните сили, които могат да ви помогнат, изберете спокойно място и време. По възможност оставайте насаме, тъй като околните могат да попречат на вътрешната ви концентрация, увеличаването на магнетизма и вибрациите.

Отхвърлете ненавистта във всичките й форми. Отстранете напрежението, колебанията и обърканите мисли. Трябва да достигнете вътрешно спокойствие, защото само тогава чрез вас ще преминат великите сили на магнетизма. Достигайки нужното състояние, вземете талисмана в ръце или го докоснете с пръсти и се концентрирайте мислено върху набелязаната цел и знака на талисмана.

Не е задължително да използвате точните думи и изрази от вашата молба - може да прибегнете до вашата любима форма на медитация или да четете текстове от псалми. Обръщайте се към талисмана в съчетание с медитацията или молитвата няколко пъти на ден, в продължение най-малко на седем последователни дни. Много е важно да вярвате в действието на подобни средства. Вярата дава всичко: начини за решаване на задачата, пътища за постигане на целта, отговори на въпроси. Вярата дава магнетизмът, който може да победи враговете, да се преодолеят препятствията, да се разрешат дилеми и да се контролира съдбата. Бъдете търпеливи, настойчиви, уверени и успеха ще ви съпътства. Всичко ще си дойде на мястото - успокоянане на мислите, много приятели, освобождаване от вредни навици, добро здраве, материално благополучие, успех в службата, уважение, любов, хармония с Вселената.

Християнски символ на Троицата

Хората носещи този талисман преминават през живота без препятствия и разочарования. Във всичките им дела ги очакват успехи, а най-вече в тези свързани с творчеството.

НАСТРОЙКАТА Е ПОСОЧЕНА ПО-ДОЛУ

Славянски амулет “Перун”

Талисманът дарява победа, мъжество и успех. Прочиства земята от нечистотии, възвръща плодородието, носи просперитет и богадство в дома.

НАСТРОЙКАТА Е ПОСОЧЕНА ПО-ДОЛУ

Печатът на Лао Дзъ

Магически древнокитайски талисман. Носи щастие, успех на тези, които имат чисти помисли. Позволява възстановяване на здравето, увеличаване на доходите, повдигане в очите на другите.

НАСТРОЙКАТА Е ПОСОЧЕНА ПО-ДОЛУ

Символ на двойното щастие

Талисманът се явявя много благотворен знак, подпомага семейното щастие, привлича различни видове семеен успех. Поставя се в юго-западната част на жилището или в спалнята. Може и да се носи.

НАСТРОЙКАТА Е ПОСОЧЕНА ПО-ДОЛУ

Настройка на талисмана

1. Първите 24 часа носете талисмана със себе си. Желателно е да не го показвате на никого.

2. После на обратната страна на талисмана трябва да напишете своя знак (това може да са вашите инициали, подпис или зодиакален знак).

3. През първите 24 часа, четири пъти по десет минути дръжте талисмана между дланите си, за да поеме вашите флуиди и енергия.

4. След настройката на знака, на висок глас кажете, какво очаквате от талисмана.

5. Никога не давайте талисмана си в ръцете на друг човек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
×
×
  • Добави ново...